Ingredience:
500 g vepřových řízků (kotleta
krkovička)
500 g brambor oloupaných a nakrájených na kolečka
1 velká cibule nakrájená na kolečka
300 g tvrdého sýra
majonéza
kysaná smetana
2 stroužky česneku
sůl
pepř
zelené bylinky na ozdobu
Kroky:
- Maso naklepejte na tenké plátky, osolte a opepřete.
- Plech vymažte nebo vyložte pečícím papírem a hustě poklaďte plátky nakrájených brambor.
- Okořeňte vaším oblíbeným kořením, např. vegetou či podravkou.
- Na brambory poskládejte kolečka cibule a nakonec položte maso.
- Majonézu a kysanou smetanu smíchejte v poměru 2:1, přidejte prolisovaný česnek a navrstvěte na maso.
- Nakonec povrch posypte strouhaným sýrem a vložte do trouby vyhřáté na 200°C.
- Pečte asi 30 až 40 minut dle výkonu vaší trouby. Dobrou chuť.