Pokud milujete pizzu, ale nechcete trávit hodiny přípravou těsta, máme pro vás rychlý recept, díky kterému si můžete pochutnat na čerstvé domácí pizze bez čekání na vykynutí. Stačí pár ingrediencí a za chvíli máte na stole křupavou pizzu podle svých představ!
Ingredience:
Těsto:
600 g hladké mouky
1 lžička soli
1 lžička cukru
40 g čerstvého droždí (1 kostka)
300-350 ml vody
7 lžic oleje (olivový nebo slunečnicový)
Ingredience na náplň (podle chuti):
Kečup nebo rajčatová omáčka (jako základ)
Sýr (mozzarella, eidam nebo jiný podle chuti)
Šunka, salám, olivy, ananas, kukuřice, vajíčko
Koření: bazalka, oregáno, pepř, sůl
Kroky:
- 1. Příprava těsta: Nejprve si v menší misce smíchejte trochu vody s cukrem a rozdrceným droždím. Nechte směs několik minut odstát, dokud se nevytvoří kvásek. Mezitím si v jiné míse smíchejte mouku se solí.
- 2. Těsto: Do mouky přidejte připravený kvásek, zbytek vody a olej. Vše dobře promíchejte a vymíchejte hladké těsto. Na rozdíl od jiných receptů nemusíte čekat, až těsto vykvasí – s těstem můžete pracovat ihned.
- 3. Tvarování těsta: Těsto rozdělte na dvě části (pokud chcete dvě pizzy). Každou část vyválejte na požadovanou velikost a tvar. Plech vyložte pečícím papírem nebo ho vymažte olejem a těsto položte na plech.
- 4. Zdobení: Potřete těsto kečupem nebo rajčatovou omáčkou a přidejte všechny vámi zvolené ingredience – šunku, kukuřici, olivy, ananas, a další oblíbené přísady. Nezapomeňte na koření, jako je bazalka nebo oregáno.
- 5. Pečení: Pizzu vložte do předehřáté trouby na 220 °C a pečte přibližně 15-20 minut. Asi 5 minut před koncem pečení přidejte na pizzu sýr a nechte ho roztavit.