Připravte si chutnou domácí pizzu bez čekání: Co je nejlepší, nemusíte čekat na vykynutí těsta!

Tomáš , 16. 12. 2024

Pokud milujete pizzu, ale nechcete trávit hodiny přípravou těsta, máme pro vás rychlý recept, díky kterému si můžete pochutnat na čerstvé domácí pizze bez čekání na vykynutí. Stačí pár ingrediencí a za chvíli máte na stole křupavou pizzu podle svých představ!

Ingredience:

Těsto:
600 g hladké mouky
1 lžička soli
1 lžička cukru
40 g čerstvého droždí (1 kostka)
300-350 ml vody
7 lžic oleje (olivový nebo slunečnicový)
Ingredience na náplň (podle chuti):
Kečup nebo rajčatová omáčka (jako základ)
Sýr (mozzarella, eidam nebo jiný podle chuti)
Šunka, salám, olivy, ananas, kukuřice, vajíčko
Koření: bazalka, oregáno, pepř, sůl

Kroky:

  1. 1. Příprava těsta: Nejprve si v menší misce smíchejte trochu vody s cukrem a rozdrceným droždím. Nechte směs několik minut odstát, dokud se nevytvoří kvásek. Mezitím si v jiné míse smíchejte mouku se solí.
  2. 2. Těsto: Do mouky přidejte připravený kvásek, zbytek vody a olej. Vše dobře promíchejte a vymíchejte hladké těsto. Na rozdíl od jiných receptů nemusíte čekat, až těsto vykvasí – s těstem můžete pracovat ihned.
  3. 3. Tvarování těsta: Těsto rozdělte na dvě části (pokud chcete dvě pizzy). Každou část vyválejte na požadovanou velikost a tvar. Plech vyložte pečícím papírem nebo ho vymažte olejem a těsto položte na plech.
  4. 4. Zdobení: Potřete těsto kečupem nebo rajčatovou omáčkou a přidejte všechny vámi zvolené ingredience – šunku, kukuřici, olivy, ananas, a další oblíbené přísady. Nezapomeňte na koření, jako je bazalka nebo oregáno.
  5. 5. Pečení: Pizzu vložte do předehřáté trouby na 220 °C a pečte přibližně 15-20 minut. Asi 5 minut před koncem pečení přidejte na pizzu sýr a nechte ho roztavit.

Poznámka:

Tento recept vám umožní připravit domácí pizzu rychle a jednoduše, aniž byste museli čekat na vykynutí těsta. Buon appetito!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]