Proslulé bublinkové brambory recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

Brambory (asi 10 menších kusů)
sůl
máslo

Kroky:

    1. Brambory neloupeme, jen omyjeme a překrojíme na poloviny
    2. Každou rozřezanou stranu posypeme solí a potom ploché strany brambor třeme o sebe, dokud se nevytvoří pěna. Na plech vyložený papírem jejich klademe plochou (seříznutou) stranou nahoru. Díky soli se během pečení vrstva brambor nafoukne jako bublina. Soli a nemusíte bát, brambory její snesou hodně. Mně se ještě nestalo, že bych je přesolila.
    3. Brambory pečeme při teplotě 180 stupňů asi 50 minut a pak 20 minut necháme dojít. Před podáváním potřeme rozpuštěným máslem.
    4. Ještě rychlejší verze
    5. Moje poslední úprava – bez tření.
    6. Brambory omyjeme, rozkrojíme a uložíme na plech naraženou částí nahoru. Potom posypeme solí z mlýnku (solí nešetříme). Vložíme do vyhřáté trouby a při teplotě 200 stupňů 25 až 35 minut. Když se sůl rozpustí a brambory získají na vrchu zlatavý nádech, nechte v troubě ještě 5 minut a potom vypněte (každá trouba peče jinak a proto to podle tohoto znaku vždy poznáte). Potřeme rozpuštěným máslem a posypeme sušenými bylinkami.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]