Prvorepubliková česká hovězí polévka z morkových kostí, zeleniny a hovězího masa.

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

hovězí morkové kosti
hovězí maso
jedlá soda
cibule
sůl
celý černý pepř
mrkev
celer
kořenová petržel
kedlubna, čerstvý libeček
polévkové vlasové nudle
petrželka

Poznámka:

Pečené morkové kosti, kvalitní hovězí maso, žádná přidaná instantní náhražka …. a veké kusy svěží zeleniny, které se za první republiky nejprve společně s kusy masa jedly z talíře příborem a teprve poté se vypil, nebo lžící snědl vývar. Postup při vaření je uveden podrobně ve videoreceptu.


Videorecept zde: ⬇️

Autor článku:
Jaroslav Polák
Mozaika TV

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]