Raffaello dort na plechu recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

6 bílků
250 g moučkového cukru
100 g hladké mouky
150 g kokosu
6 žloutků
1 l mléka
100 g kr. cukru
250 g másla
2 bal. vanilkového pudingu
Kokos na posypání

Kroky:

  1. Z bílků a cukru ušleháme sníh do kterého opatrně pomocí cukrářského jazyka vmícháme sypké přísady – mouku smíchanou s kokosem. (Těsto: 6 bílků 250 g moučkového cukru, 100 g hladké mouky, 150 g kokosu)
  2. Navrstvíme na plech vyložený papírem a pečeme při teplotě 160-170 stupňů 20 minut (nebo na 180 stupních 10 minut).
  3. Na krém si smícháme polovinu mléka s cukrem a dáme na plamen. (Krém: 6 žloutků, 1 l mléka, 100 g kr. cukru, 250 g másla, 2 bal. vanilkového pudingu, Kokos na posypání)
  4. Druhou polovinu mléka smícháme s pudinkovým práškem a žloutky.
  5. Když mléko s cukrem sevře, sejmeme z plamene a pomalu do něj vmícháme žloutkovou hmotu.
  6. Dobře promícháme, aby se přísady propojily.
  7. Přendáme na plamen a na slabém plameni mícháme, dokud nám nevznikne hladký, hustý pudink.
  8. Pudink necháme vychladnout a když je mírně teplý, vmícháme do něj po lžičkách našlehané máslo a pokud chcete i hrst kokosu.
  9. Na vychladlé těsto navrstvíme krém, uhladíme a posypeme kokosem. Zákusek podáváme vychlazený.

Čokoládovo-banánový dort s pěnou

26. 06. 2024 Tomáš

Recept na lahodný čokoládovo-banánový dort s pěnou, který spojuje bohaté čokoládové aroma s osvěžujícími tóny banánů. Podrobný návod vám ukáže, […]

Duhový dort s mascarpone

28. 06. 2024 Tomáš

V tomto článku se naučíte, jak připravit barevný duhový dort s ganache z bílé čokolády a jemným krémem. Začneme přípravou […]

Nepečený karamelový cheesecake

14. 07. 2024 Tomáš

Pokud hledáte dezert, který nejen skvěle chutná, ale zároveň nevyžaduje složité pečení, nepečený karamelový cheesecake je tou pravou volbou! Tento […]