Recept na 3 BIT kostky bez pečení. Po tomto pamlsku z karamelu a šlehačky se všechny děti mohou potrhat!

Tomáš , 16. 12. 2024

Pokud máte rádi sladkosti, které potěší nejen děti, ale i dospělé, tento recept na 3 BIT kostky je ideální volbou. Jsou plné karamelu a šlehačky, a to vše bez pečení!

Ingredience:

500 ml mléka
500-600 g máslových sušenek
250 g másla (změklého)
1/2 šálku krystalového cukru
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce pudinku (vanilkového nebo čokoládového)
750 ml smetany na šlehání
3 balení ztužovače šlehačky
10 g želatiny v prášku
Strouhaná čokoláda na posypání
1 karamelové salko (nebo obyčejné salko, které uvaříme)

Kroky:

  1. Příprava základny: Plech o rozměrech 25 × 30 cm vyložte máslovými sušenkami.
  2. Příprava pudinkové vrstvy: Do kastrolu nalijte 250 ml mléka. V zbylém mléce rozmíchejte hladkou mouku a pudinkový prášek. Když mléko v kastrolu začne vřít, vlijte do něj směs s pudinkem a moukou. Přidejte krystalový cukr a vařte, dokud nevznikne hustý pudink. Nechte vychladnout.
  3. Příprava krému: V jiné misce ušlehejte změklé máslo a postupně ho vmíchávejte po lžičkách do vychladlého pudinku, dokud nevznikne jednotný krém.
  4. Skládání zákusku: Na vrstvu sušenek navrstvíte karamelové salko. Pokračujte další vrstvou sušenek, poté navrstvíte pudinkový krém a opět sušenky. Připravený zákusek uložte do chladu na několik hodin, ideálně na celou noc.
  5. Příprava šlehačky: Před podáváním ušlehejte smetanu na šlehání se ztužovačem. Želatinu nechte nabobtnat ve vodě, poté ji zahřejte a rozpustíte. Na konci šlehání ji vmíchejte do šlehačky, abyste ji zpevnili.
  6. Dokončení a servírování: Na vrstvu šlehačky nastrouhejte čokoládu a můžete podávat!

Poznámka:

Tyto 3 BIT kostky bez pečení jsou nejen chutné, ale také snadné na přípravu. Jsou perfektní jako sladká tečka po obědě nebo na rodinné oslavy. Dobrou chuť!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]