Pokud máte rádi sladkosti, které potěší nejen děti, ale i dospělé, tento recept na 3 BIT kostky je ideální volbou. Jsou plné karamelu a šlehačky, a to vše bez pečení!
Ingredience:
500 ml mléka
500-600 g máslových sušenek
250 g másla (změklého)
1/2 šálku krystalového cukru
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce pudinku (vanilkového nebo čokoládového)
750 ml smetany na šlehání
3 balení ztužovače šlehačky
10 g želatiny v prášku
Strouhaná čokoláda na posypání
1 karamelové salko (nebo obyčejné salko, které uvaříme)
Kroky:
- Příprava základny: Plech o rozměrech 25 × 30 cm vyložte máslovými sušenkami.
- Příprava pudinkové vrstvy: Do kastrolu nalijte 250 ml mléka. V zbylém mléce rozmíchejte hladkou mouku a pudinkový prášek. Když mléko v kastrolu začne vřít, vlijte do něj směs s pudinkem a moukou. Přidejte krystalový cukr a vařte, dokud nevznikne hustý pudink. Nechte vychladnout.
- Příprava krému: V jiné misce ušlehejte změklé máslo a postupně ho vmíchávejte po lžičkách do vychladlého pudinku, dokud nevznikne jednotný krém.
- Skládání zákusku: Na vrstvu sušenek navrstvíte karamelové salko. Pokračujte další vrstvou sušenek, poté navrstvíte pudinkový krém a opět sušenky. Připravený zákusek uložte do chladu na několik hodin, ideálně na celou noc.
- Příprava šlehačky: Před podáváním ušlehejte smetanu na šlehání se ztužovačem. Želatinu nechte nabobtnat ve vodě, poté ji zahřejte a rozpustíte. Na konci šlehání ji vmíchejte do šlehačky, abyste ji zpevnili.
- Dokončení a servírování: Na vrstvu šlehačky nastrouhejte čokoládu a můžete podávat!