Pokud hledáte způsob, jak si připravit domácí kondenzované mléko, jste na správném místě! Tento jednoduchý recept vám ukáže, jak na to s pouhými třemi ingrediencemi. Domácí Salko je nejen chutné, ale také ideální na pečení nebo do různých dezertů.
Ingredience:
500 g moučkového cukru
375 ml mléka (čerstvé nebo dlouhodobě skladované)
40 g másla
Kroky:
- 1. Příprava hrnce: Vezměte hrnec s vysokými stěnami (mléko se během vaření může pěnit a přetékat) a nalijte do něj mléko. Přidejte máslo a prosátý cukr.
- 2. Vaření: Na slabém ohni míchejte, dokud se máslo a cukr nerozpustí. Poté zvyšte teplotu na středně vysokou a přiveďte směs k varu. Jakmile začne vařit, vařte ještě 10 minut za stálého míchání.
- 3. Uložení: Nalijte hotové Salko do sklenice a nechte vychladnout. Pro lepší konzistenci je nejlepší nechat ho přes noc v chladničce. Po ochlazení zhoustne.
Poznámka:
Tipy:
Domácí Salko můžete využít při pečení, výrobě zmrzliny, likérů nebo různých zákusků.
Doba přípravy:
- Příprava: 15 minut
- Chlazení: (nechte ideálně přes noc)
Počet porcí:
Z tohoto receptu připravíte přibližně 500 ml domácího Salko, což odpovídá několika porcím v závislosti na vašem použití.
Tento rychlý a jednoduchý recept na domácí Salko vás určitě osloví! Zkuste ho a už nikdy nebudete potřebovat kupované kondenzované mléko. Bon appétit!