Recept na domácí salko, stačí 3 ingredience a 15 minut vašeho drahocenného času

Tomáš , 16. 12. 2024

Pokud hledáte způsob, jak si připravit domácí kondenzované mléko, jste na správném místě! Tento jednoduchý recept vám ukáže, jak na to s pouhými třemi ingrediencemi. Domácí Salko je nejen chutné, ale také ideální na pečení nebo do různých dezertů.

Ingredience:

500 g moučkového cukru
375 ml mléka (čerstvé nebo dlouhodobě skladované)
40 g másla

Kroky:

  1. 1. Příprava hrnce: Vezměte hrnec s vysokými stěnami (mléko se během vaření může pěnit a přetékat) a nalijte do něj mléko. Přidejte máslo a prosátý cukr.
  2. 2. Vaření: Na slabém ohni míchejte, dokud se máslo a cukr nerozpustí. Poté zvyšte teplotu na středně vysokou a přiveďte směs k varu. Jakmile začne vařit, vařte ještě 10 minut za stálého míchání.
  3. 3. Uložení: Nalijte hotové Salko do sklenice a nechte vychladnout. Pro lepší konzistenci je nejlepší nechat ho přes noc v chladničce. Po ochlazení zhoustne.

Poznámka:

Tipy:

Domácí Salko můžete využít při pečení, výrobě zmrzliny, likérů nebo různých zákusků.

Doba přípravy:

  • Příprava: 15 minut
  • Chlazení: (nechte ideálně přes noc)

Počet porcí:

Z tohoto receptu připravíte přibližně 500 ml domácího Salko, což odpovídá několika porcím v závislosti na vašem použití.

Tento rychlý a jednoduchý recept na domácí Salko vás určitě osloví! Zkuste ho a už nikdy nebudete potřebovat kupované kondenzované mléko. Bon appétit!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]