Pokud jste fanouškem zmrzliny, vyzkoušejte tento skvělý recept na domácí zmrzlinu, která je zdravější a neobsahuje žádné umělé přísady, levné ztužené tuky ani cukr. Tato zmrzlina je jednoduchá na přípravu a skvěle drží tvar!
Ingredience:
1 balení jemného tvarohu (250 g)
18 máslových sušenek
1 lžička vanilkové esence
500 ml smetany na šlehání (33 %) + ztužovač
3 lžíce medu (lze nahradit práškovým cukrem)
Volitelné: nadrobno nasekaná hořká čokoláda
Kroky:
- Příprava smetany: Smetanu ušlehejte na tuhou šlehačku spolu se ztužovačem. Do šlehačky zašlehejte tvaroh, med a vanilkovou esenci. Pokud máte rádi čokoládu, můžete přidat i nasekanou hořkou čokoládu.
- Vytvoření vrstvy: Na menší plech vystlaný máslovými sušenkami (na dno použijte přibližně 9 sušenek) navrstvíme připravený krém. Na vrch poklademe zbývající sušenky.
- Zmrazení: Plech vložte do mrazáku a nechte ztuhnout (ideálně několik hodin, nejlépe přes noc).
- Servírování: Při porcování zmrzliny použijte horký nůž pro snadné krájení. Místo sušenek můžete také použít dortové oplatky.