Recept na domácí zmrzlinu bez vajec a cukru: Chutná výborně, je zdravější a krásně drží tvar!

Tomáš , 16. 12. 2024

Pokud jste fanouškem zmrzliny, vyzkoušejte tento skvělý recept na domácí zmrzlinu, která je zdravější a neobsahuje žádné umělé přísady, levné ztužené tuky ani cukr. Tato zmrzlina je jednoduchá na přípravu a skvěle drží tvar!

Ingredience:

1 balení jemného tvarohu (250 g)
18 máslových sušenek
1 lžička vanilkové esence
500 ml smetany na šlehání (33 %) + ztužovač
3 lžíce medu (lze nahradit práškovým cukrem)
Volitelné: nadrobno nasekaná hořká čokoláda

Kroky:

  1. Příprava smetany: Smetanu ušlehejte na tuhou šlehačku spolu se ztužovačem. Do šlehačky zašlehejte tvaroh, med a vanilkovou esenci. Pokud máte rádi čokoládu, můžete přidat i nasekanou hořkou čokoládu.
  2. Vytvoření vrstvy: Na menší plech vystlaný máslovými sušenkami (na dno použijte přibližně 9 sušenek) navrstvíme připravený krém. Na vrch poklademe zbývající sušenky.
  3. Zmrazení: Plech vložte do mrazáku a nechte ztuhnout (ideálně několik hodin, nejlépe přes noc).
  4. Servírování: Při porcování zmrzliny použijte horký nůž pro snadné krájení. Místo sušenek můžete také použít dortové oplatky.

Poznámka:

Tato domácí zmrzlina je perfektní alternativou k běžným zmrzlinám a potěší nejen děti, ale i dospělé. Užijte si její lahodnou chuť bez výčitek!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]