Recept na jednoduché pagáčky bez kynutí. Na stole je máte za pár minut!

Tomáš , 16. 12. 2024

Tento recept na rychlé smetanové pagáčky je ideální volbou, pokud hledáte rychlou chuťovku k televizi nebo ke sklence vína. Oproti kynuté variantě vám ušetří spoustu času, protože tyto pagáčky máte hotové opravdu za chvilku.

Ingredience:

500 g polohrubé mouky
250 g másla
1 kelímek zakysané smetany
1 balíček kypřícího prášku do pečiva
1 lžička soli
Na potření:
1 žloutek
Na posypání:
Sezamová semínka

Kroky:

  1. Příprava těsta: Všechny ingredience (měly by mít pokojovou teplotu) smíchejte dohromady a vymíchejte hladké těsto.
  2. Tvarování pagáčků: Těsto rozválejte na plát o tloušťce přibližně 1 cm. Pomocí vykrajovátka nebo sklenice vykrajujte jednotlivé pagáčky.
  3. Příprava na pečení: Pagáčky přendejte na plech vyložený pečícím papírem. Potřete je žloutkem smíchaným s trochou vody a posypte sezamovými semínky.
  4. Pečení: Pagáčky pečte ve vyhřáté troubě na 190 °C přibližně 15-20 minut. Když budou na povrchu krásně zlatavé, můžete je z trouby vyjmout.

Poznámka:

Tyto rychlé smetanové pagáčky jsou skvělou volbou, pokud chcete potěšit svou rodinu či přátele lahodnou pochoutkou během pár minut. Přejeme vám dobrou chuť!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]