Recept na staré dobré sladké knedlíky plněné rybízem podávané s rybízovou omáčkou.

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

Na těsto

0,5kg pol. mouky
sůl
prášek do pečiva
1 vejce
3/4 hrnku vody
rybíz

Na omáčku
200g omytého čistého rybízu
10 PL cukru krupice
solamyl

Poznámka:

Těsto na knedliky jsem si udělala klasicke, ze kterých dělám šišky k omáčkám. Těsto 0,5 kg pol.mouky,sůl,1 prášek do pečiva a zamícháme, přidáme 1 vejce a 3/4 hrnku vody, uhněteme těsto. Rozkrojíme na dvě půlky a každou rozkrájíme na cca 10 dílků, které plníme ovocem(zde nyní očištěným rybizem)a totéž uděláme i s druhou půlkou těsta. Vytvarované knedle vložíme do vroucí vody a vaříme 6min i kdyz nejsou kynuté, tak je po vytažení propichuji špejlí,aby z nich vyšla pára. Na rybízovou omáčku jsem si dala do kastrůlku 200g omytého a oćištěného rybízu, rozmačkala šťouchadlem a dala k varu, přidala 10 PL cukru(krupice) za stálého míchání ještě chvilku povařila a malinko zahustila solamylem, ještě malinko zavařila a rozmixovala tyčovým mixérem.PS:Knedlíky s rybízem jsou kyselé, můžete si rybíz přisladit moučk.cukrem.Přeji dobrou chuť

Recept nám zaslala p. Blanka Kozáková.

Děkujeme 😍

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]