Tento dezert, který pochází přímo z Francie, je naprosto vynikající. Kombinace bílkového krému a vanilkového pudinku na křupavém listovém těstě je naprostým gastronomickým zážitkem. Zkuste tento recept, který potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale i ty vašich přátel a rodiny.
Ingredience:
Na listové těsto a čokoládovou polevu:
Listové těsto
100 g čokolády
1 lžíce oleje
Na vanilkový krém:
6 vaječných bílků
100 g cukru
4 vanilkové pudinky
100 g moučkového cukru
2 vanilkové cukry
1,5 l vody
Špetka soli
Na smetanovou vrstvu:
500 ml smetany
1 lžíce moučkového cukru
Kroky:
- Příprava listového těsta Nejprve si upečte listové těsto podle návodu na obalu. Po upečení nechte těsto vychladnout.
- Příprava čokoládové polevy Ve vodní lázni si rozpustíte čokoládu spolu s lžící oleje. Hotovou čokoládou potřete vychladlé listové těsto, které vytvoří spodní vrstvu dezertu.
- Příprava vanilkového krému Bílky se špetkou soli a cukrem vyšlehejte do tuhého sněhu. V jedné třetině vody důkladně rozmíchejte pudinkový prášek, moučkový cukr a vanilkové cukry. Přidejte zbytek vody a směs začněte zahřívat. Pomalu přiveďte k varu, dokud nevznikne hutný a těžký krém.
- Dokončení vanilkového krému K hotovému pudinkovému krému přidejte vyšlehané bílky a společně ještě 3 minuty vařte. Poté odstavte a nechte vychladnout.
- Příprava smetanové vrstvy Mezitím vyšlehejte smetanu s moučkovým cukrem do pevné šlehačky.
- Skládání dezertu Na spodní vrstvu listového těsta potřené čokoládou naneste vanilkový krém. Na něj navrstvěte smetanovou vrstvu.
- Příprava polevy V další vodní lázni opět rozpustíte čokoládu, tentokrát určenou na polevu. Hotovou čokoládovou polevou pokryjte smetanovou vrstvu a rozetřete ji do hladka.