Recept na úžasný francouzský dezert. Tento dezert si zamiluje každý!

Tomáš , 16. 12. 2024

Tento dezert, který pochází přímo z Francie, je naprosto vynikající. Kombinace bílkového krému a vanilkového pudinku na křupavém listovém těstě je naprostým gastronomickým zážitkem. Zkuste tento recept, který potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale i ty vašich přátel a rodiny.

Ingredience:

Na listové těsto a čokoládovou polevu:
Listové těsto
100 g čokolády
1 lžíce oleje
Na vanilkový krém:
6 vaječných bílků
100 g cukru
4 vanilkové pudinky
100 g moučkového cukru
2 vanilkové cukry
1,5 l vody
Špetka soli
Na smetanovou vrstvu:
500 ml smetany
1 lžíce moučkového cukru

Kroky:

  1. Příprava listového těsta Nejprve si upečte listové těsto podle návodu na obalu. Po upečení nechte těsto vychladnout.
  2. Příprava čokoládové polevy Ve vodní lázni si rozpustíte čokoládu spolu s lžící oleje. Hotovou čokoládou potřete vychladlé listové těsto, které vytvoří spodní vrstvu dezertu.
  3. Příprava vanilkového krému Bílky se špetkou soli a cukrem vyšlehejte do tuhého sněhu. V jedné třetině vody důkladně rozmíchejte pudinkový prášek, moučkový cukr a vanilkové cukry. Přidejte zbytek vody a směs začněte zahřívat. Pomalu přiveďte k varu, dokud nevznikne hutný a těžký krém.
  4. Dokončení vanilkového krému K hotovému pudinkovému krému přidejte vyšlehané bílky a společně ještě 3 minuty vařte. Poté odstavte a nechte vychladnout.
  5. Příprava smetanové vrstvy Mezitím vyšlehejte smetanu s moučkovým cukrem do pevné šlehačky.
  6. Skládání dezertu Na spodní vrstvu listového těsta potřené čokoládou naneste vanilkový krém. Na něj navrstvěte smetanovou vrstvu.
  7. Příprava polevy V další vodní lázni opět rozpustíte čokoládu, tentokrát určenou na polevu. Hotovou čokoládovou polevou pokryjte smetanovou vrstvu a rozetřete ji do hladka.

Poznámka:

Tento lahodný francouzský dezert vám přinese chvíle potěšení a je skvělý pro každou příležitost. Sdílejte tento recept s přáteli a užijte si sladkou chvíli!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]