Karlovarské knedlíky jsou skvělou alternativou ke klasickým kynutým knedlíkům. Tento recept, inspirovaný šéfkuchařem Pohlreichem, je jednoduchý a bleskově hotový. Jsou ideální jako příloha k omáčkám, gulášům nebo dušenému zelí, ale skvěle chutnají i samy o sobě.
Ingredience:
250 g staršího pečiva
250 ml mléka
2 žloutky
sůl (podle chuti)
špetka muškátového oříšku
20 g másla
40–50 g hrubé mouky
sníh ušlehaný ze dvou bílků
Moje vylepšení:
Dobrá slaninka (nakrájená nadrobno)
Kroky:
- Příprava pečiva: Starší pečivo nakrájejte na kostičky a zalijte rozmíchanými žloutky s mlékem.
- Míchání směsi: Přidejte sůl, špetku muškátového oříšku a hrubou mouku. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
- Přidání sněhu: Nakonec opatrně přimíchejte sníh z bílků. Sníh vmíchejte do směsi opatrně, abyste získali nadýchané těsto.
- Tvarování knedlíků: Navlhčete si ruce a z těsta formujte kuličky. Knedlíky vařte ve vroucí vodě asi 15 minut.