Skořicové vějířky jsou jedním z nejlahodnějších a nejvoňavějších dezertů, které můžete připravit. Tento recept na jednoduché tvarohové těsto vás nadchne svou snadnou přípravou a fantastickou chutí!
Ingredience:
400 g tvarohu
480 g hladké mouky
250 g změklého másla
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
Na obalování:
Cukr krystal smíchaný se skořicí (podle chuti)
Kroky:
- Příprava těsta: Ve velké míse smíchejte tvaroh, změklé máslo, hladkou mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Vypracujte tužší těsto, které poté formujte do tvaru bochníku.
- Tvarování vějířků: Rozdělte bochník na menší části a každou rozválejte do tvaru kruhu. Každý kruh přeložte na polovinu a poté ještě jednou na polovinu, čímž vytvoříte tvar vějířků.
- Obalování a pečení: Obalte každý vějířek ve směsi cukru a skořice. Vějířky položte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut, nebo dokud nezezlátnou.
- Servírování: Nechte vychladnout a poté servírujte. Přejeme Vám dobrou chuť!