Recept od mojí babičky na sněhové trubičky + recept na falešné listové těsto, se kterým se výborně pracuje!

Tomáš , 16. 12. 2024

Vyzkoušejte tento tradiční recept na sněhové trubičky, které se stanou ozdobou vašich svátků. S falešným listovým těstem, které je snadné na přípravu, budou tyto dezerty nejen chutné, ale i krásné.

Ingredience:

Na těsto
500 g listového těsta (nebo falešného listového těsta)
Falešné listové těsto (pokud se rozhodnete pro tuto variantu)
300 g hladké mouky
250 g Hery (změklé)
200 ml zakysané smetany 16 %
Na náplň
225 g jemného tvarohu (nebo smetanového sýra)
300 ml smetany na šlehání
2 balíčky vanilkového pudingu
750 ml mléka
4 lžíce krystalového cukru
1 balíček vanilkového cukru
100 g moučkového cukru
Na potření
1 vejce
1 lžíce vody

Kroky:

  1. Příprava falešného listového těsta: Všechny ingredience na falešné listové těsto (hladká mouka, Hera, zakysaná smetana) zpracujte dohromady a odložte na chladné místo odstát na několik hodin.
  2. Příprava těsta: Těsto (listové nebo falešné) rozválejte na tenký plát. Plát těsta nakrájejte na proužky široké přibližně 2 cm. Proužky překrojte na poloviny.
  3. Tvarování trubiček: Proužky těsta obmotávejte kolem forem na trubičky tak, aby se těsto částečně překrývalo (to zabrání vytékání náplně). Konce těsta zatlačte prsty. Trubičky přeneste na plech vyložený pečícím papírem a potřete rozmíchaným vajíčkem a vodou.
  4. Pečení trubiček: Pečte v předehřáté troubě při teplotě 200 °C přibližně 15 minut, nebo dokud povrch trubiček není zlatavý. Upečené trubičky ihned sundejte z formiček a nechte vychladnout.
  5. Příprava náplně: Z mléka, pudinků a krystalového cukru připravte pudink podle pokynů na obalu. Smetanový sýr rozmíchejte s práškovým a vanilkovým cukrem. Poté postupně vmíchejte do vychladlého pudinku. Ze smetany ušlehejte tuhou šlehačku a jemně ji vmíchejte do pudinkově-smetanového krému.
  6. Naplnění trubiček: Krém navrstvíte do cukrářského sáčku a naplníte trubičky. Trubičky můžete posypat práškovým cukrem.
  7. Chlazení: Vložte trubičky na několik hodin (ideálně na celou noc) na chladné místo, aby dobře ztuhly.

Poznámka:

Sněhové trubičky jsou hotové a skvěle se hodí jako dezert na sváteční stůl. Přeji vám dobrou chuť!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]