Vyzkoušejte tento tradiční recept na sněhové trubičky, které se stanou ozdobou vašich svátků. S falešným listovým těstem, které je snadné na přípravu, budou tyto dezerty nejen chutné, ale i krásné.
Ingredience:
Na těsto
500 g listového těsta (nebo falešného listového těsta)
Falešné listové těsto (pokud se rozhodnete pro tuto variantu)
300 g hladké mouky
250 g Hery (změklé)
200 ml zakysané smetany 16 %
Na náplň
225 g jemného tvarohu (nebo smetanového sýra)
300 ml smetany na šlehání
2 balíčky vanilkového pudingu
750 ml mléka
4 lžíce krystalového cukru
1 balíček vanilkového cukru
100 g moučkového cukru
Na potření
1 vejce
1 lžíce vody
Kroky:
- Příprava falešného listového těsta: Všechny ingredience na falešné listové těsto (hladká mouka, Hera, zakysaná smetana) zpracujte dohromady a odložte na chladné místo odstát na několik hodin.
- Příprava těsta: Těsto (listové nebo falešné) rozválejte na tenký plát. Plát těsta nakrájejte na proužky široké přibližně 2 cm. Proužky překrojte na poloviny.
- Tvarování trubiček: Proužky těsta obmotávejte kolem forem na trubičky tak, aby se těsto částečně překrývalo (to zabrání vytékání náplně). Konce těsta zatlačte prsty. Trubičky přeneste na plech vyložený pečícím papírem a potřete rozmíchaným vajíčkem a vodou.
- Pečení trubiček: Pečte v předehřáté troubě při teplotě 200 °C přibližně 15 minut, nebo dokud povrch trubiček není zlatavý. Upečené trubičky ihned sundejte z formiček a nechte vychladnout.
- Příprava náplně: Z mléka, pudinků a krystalového cukru připravte pudink podle pokynů na obalu. Smetanový sýr rozmíchejte s práškovým a vanilkovým cukrem. Poté postupně vmíchejte do vychladlého pudinku. Ze smetany ušlehejte tuhou šlehačku a jemně ji vmíchejte do pudinkově-smetanového krému.
- Naplnění trubiček: Krém navrstvíte do cukrářského sáčku a naplníte trubičky. Trubičky můžete posypat práškovým cukrem.
- Chlazení: Vložte trubičky na několik hodin (ideálně na celou noc) na chladné místo, aby dobře ztuhly.