Rohlíčky jemné, jako sníh. Doslova se tají v ústech: Kouzlo je v té bílé polevě, nic jemnější jsem v životě nejedla!

Tomáš , 16. 12. 2024

Toto jemné, měkké a křehké těsto je skvělé pro přípravu rohlíčků, ale také na koláče, koláčky a záviny. Díky jeho snadné přípravě s ním mohou pracovat i děti. Hotové rohlíčky jsou chutné a doslova se rozpadají na jazyku.

Ingredience:

200 g másla
2 šálky hladké mouky
2 vejce
1/2 šálku kysané smetany
1 lžíce citronové šťávy
3/4 – 1 šálek krupicového cukru
Vanilkový cukr podle chuti
Moučkový cukr na posypání

Kroky:

  1. Příprava těsta: Vychlazené máslo nastrouhejte do mísy. Přidejte mouku, citronovou šťávu, kysanou smetanu a žloutky. Zpracujte těsto a dejte ho na 1-2 hodiny do ledničky.
  2. Příprava polevy: Bílky vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem.
  3. Tvarování rohlíčků: Těsto rozdělte na tři části. Každou část rozválejte do kruhu, potřete bílkovou polevou a nakrájejte na trojúhelníky. Z každého trojúhelníku srolujte rohlíček.
  4. Pečení: Rohlíčky položte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C, dokud nebudou zlatavé.
  5. Dokončení: Upečené rohlíčky nechte vychladnout a posypte moučkovým cukrem.

Poznámka:

Přejeme vám dobrou chuť! 😊

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]