Rozmačkané brambory pečené se sýrem a česnekem: k obědu a za dvě hodiny hotové recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

500 gr. brambory
1 vajíčko
4 lžíce najemno nastrouhaného sýra
100 g salámu nakrájené najemno
100 g mozzarelly – nastrouhané
sůl dle chuti
2 stroužky česneku – rozmačkané
petržel dle potřeby
bazalka 
trocha oleje

Kroky:

    1. Brambory uvaříme ve slupce ve slané vodě, pak scedíme, oloupeme a rozmačkáme.
    2. Když vychladnou, přidáme salám, oba druhy sýra, česnek, vejce, petrželku i bazalku.
    3. Rukama – které jsme si trochu namastili olejem tvarujeme z masy něco jako karbanátky, které můžeme jemně rozlačiť.
    4. Uložíme do vymazané mísy a dáme péct do vyhřáté trouby
    5. Pečeme při teplotě 200 stupňů asi 30 minut – nebo dokud povrch fašíriek není zlatavý.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]