Ruský kvas z červené řepy recept léčí krevní tlak, játra, ledviny i střeva

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

velké zavařovací sklo nebo džbán o objemu 3 litry
víčko s dírkami nebo gázu na uzavření
700 gramů červené řepy
2 polévkové lžíce mouky nebo 2 kousky staršího žitného či tmavého chleba
200 gramů cukru (bílý nebo hnědý nikoliv však med neboť ten kvašení brzdí )
100 gramů rozinek

Kroky:

    1. Vezměte čerstvě umytou červenou řepu, oloupejte ji, nakrájejte na malé kostičky nebo tenké plátky a vložte ji do džbánu.
    2. Přidejte rozinky, mouku a cukr.
    3. Zalijte to převařenou, ale už vychlazenou vodou a vše dobře zamíchejte (někteří lidé ještě přidají vodu z kysaného zelí nebo kombuchy, aby podpořily kvašení).
    4. Uzavřete nádobu víčkem s dírkami nebo gázou (aby kvas mohl dýchat) a nechte ho stát doma na teplém místě 6 až 7 dní.
    5. Každý den obsah 2 krát promíchejte a případně odeberte z povrchu pěnu, pokud se vytvořila.
    6. Po týdnu nálev přeceďte přes čistou gázu a kvas z červené řepy máte hotový. Zbytek můžete vyhodit do koše.
    7. Chuť kvasu bude jemně kyselá, slaná a zemitá. Pro tělo je však extrémně zdravý a kromě toho na krev má alkalizující, čili zásaditý účinek.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]