Rychlé a jednoduché řezy, které po ochutnání budete chtít každý den recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 vejce
1 hrnek cukru
1 hrnek mletých vlašských ořechů
1 hrnek mléka
1 hrnek hladké mouky
1 dl oleje
1/2 sáčku prášku do pečiva
2 vanilkové pudinky
6 lžic cukru
6 dl mléka
200 g másla
Smetana na šlehání

Kroky:

  1. Krém:

    • 2 vanilkové pudinky
    • 6 lžic cukru
    • 6 dl mléka
    • 200 g másla
    1. Vyšleháme si vejce s cukrem.
    2. Pak přidáme ořechy, mléko, mouku, olej a prášek do pečiva.
    3. Vše dobře promícháme.
    4. Těsto si nalijeme do vymazaného plechu 35 x 20 cm a pečeme v troubě na 180 stupňů cca 30-35 minut.
    5. Hotové těsto můžeme za tepla pomazat rumem.
    6. Krém: Uvaříme si v mléku a cukru pudink a necháme úplně vychladit.
    7. Potom pomalu vmícháme máslo a vznikne nám krém.
    8. Krém dáme na upečené těsto.
    9. Nakonec si vyšleháme smetanu do tuhé šlehačky a sáčkem na zdobení dáme šlehačku na vrch.
    10. Můžeme ještě vše posypat nastrouhanou čokoládou.
    11. Nakonec jsem řezy nakrájela na tenké plátky.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]