Rychlé mini pizzy z jogurtu mekké i druhý den recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

600 g hladké mouky
1 bal. prášku do pečiva
10 g čerstvého droždí
½ lžičky cukru
½ lžičky soli
50 g sádla nebo másla
100 ml jogurtu nebo zakysané smetany
250 ml vody
2 lžíce olivového oleje
Šunka
sýr
oregano
majonéza nebo rajčatová omáčka

Kroky:

  1. Náplň:

    Šunka, sýr, oregano, majonéza nebo rajčatová omáčka – jednoduše cokoliv co máte po ruce

    1. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva. V sypké směsi uděláme důlek, do kterého nalijeme vlažnou vodu, droždí a cukr.
    2. Počkáme, dokud vyjde kvásek, přidáme ostatní přísady a vypracujeme jednotné těsto.
    3.  Ke konci přidáme olivový olej, díky kterému bude těsto pružnější a měkčí.
    4. Těsto rozdělíme na 10 míčků, z nichž vyformujeme 10 placek o průměru asi 12 cm. Placky uložíme na plech vyložený papírem na pečení.
    5. Pomocí misky jsem střed palačinek stlačila, čímž vznikl vyvýšený okraj (použila jsem misku s průměrem 10 cm – tedy okraj měl asi 2 cm).
    6. Nezapomeňte si misku pokaždé posypat moukou, aby se nelepila na těsto.
    7. Troubu zapneme na 200 stupňů  a mezitím si na placky navrstvíme náplň – náplň vrstvíme do středové části – po vyvýšený okraj. Nejdříve omáčka, pak šunka a nakonec sýr.
    8. Pečeme při teplotě 200 stupňů – nebo dokud okraje těsta nejsou zlatavé. Doporučuji i jen potřené máslem a česnekem – jsou výborné!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]