Rychlý a jednoduchý nepečený Ferrero Rocher cheescake recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

240 g kukuřičných lupínků (cornflakes)
70 g másla
4 polévkové lžíce kakaa
200 g lískových oříšků
500 g mascarpone (nebo sýru Philadelphia)
1.5 sklenice + 4 polévkové lžíce smetany ke šlehání
80 g cukru
0.5 čajové lžičky vanilkového aroma (můžete použít i vanilkový lusk)
170 g hořké čokolády
8 čokoládových bonbónů Ferrero Rocher

Kroky:

    1. Do mixéru si vysypeme kukuřičné lupínky a rozdrtíme je na hladko.
    2. Následně k nim přidáme máslo, které jsme nechali předtím roztát a zamícháme.
    3. Přidáme kakao a znovu pustíme mixér, abychom získali jednolitou hmotu, která bude sloužit jako základ namísto pečeného korpusu.
    4. Tuto směs si následně dáme do formy a pořádně ji utlačíme nejen na dně, ale mírně zvedneme i po okrajích.
    5. Takto připravený základ pro cheesecaky vložíme do chladničky alespoň na 20 minut.
    6. Lískové ořechy umístíme na malou chvíli do trouby, aby se mírně zapekly.
    7. Po vyjmutí je ještě teplé dáme do mixéru a rozdrtíme je na co nejjemnější hmotu.
    8. Do mixéru k nim přilijeme polovinu smetany ke šlehání a znovu rozmixujeme.
    9. Na závěr do nádoby přidáme ještě mascarpone, vanilkové aroma a cukr a znovu zapneme mixér.
    10. Vznikne nám jednolitá hmota, která tvoří krém.
    11. Základ z kukuřičných lupínků vyjmeme z chladničky a vylijeme na něj krém z lískových ořechů a mascarpone.
    12. Krém pěkně zarovnáme, můžeme i potřást formou, aby lépe „sedl“.
    13. Do misky si dáme hořkou čokoládu rozdrobenou na menší kousky a přilijeme k ní zbytek smetany na šlehání.
    14. Dáme v několika intervalech do mikrovlnky (jen na pár sekund) a pokaždé promícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.
    15. Můžeme zahřát i na sporáku.
    16. Čokoládovou polevu následně vylijeme na krém z lískových ořechů a úhledně ji zarovnáme.
    17. Dort nakonec ozdobíme čokoládovými bonbony po okrajích.
    18. Pokud máte zbylé lískové ořechy, můžete je rozdrtit na větší kousky a posypat jimi dort.
    19. Ten pak umístíme do chladničky alespoň na hodinu, aby zatuhl.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]