Ingredience:
1 balíček máslových sušenek
300 ml vody
Pomerančový džus
Trochu rumu
Krém:
600 ml mléka
150 g cukru
2 vanilkové pudingy
2 sáčky vanilkového cukru
sůl
200 g másla
Ovocný krém:
700 g mrazeného ovoce (jahody, maliny, černice, rybízu)
2 sáčky s vanilkovým cukrem
cukr, jak je to potřebný
6 lžic želatiny v prášku
Šlehačka
Kroky:
- Zamíchejte vodu, džus a rum. Krátko namočte sušenky a po jednom je uložte do formy.
- Na krém uvaříme puding s cukrem, vanilkovým cukrem a štipkou soli a do vychladnutého krému přidáme našlehané máslo.
- Sušenky zalejeme krémem.
- Smetanu našleháme a rovnoměrně rozetřeme na pudingový krém.
- Koláč vložíme na hodinu do chladničky.
- Želatinu necháme nabobtnat v studené vodě.
- Ovoce dáme rozvařit s cukrem na plamen, aby jsme získali hustou kaši – tu potom ještě můžeme rozmixovat.
- V horké vodě rozmícháme želatinu (už nevaříme). Želatinovou směs naneseme na vrch dezertu a necháme ztuhnout.