Ingredience:
3 bal. vanilkového pudingu bez vaření (Créme Olé)
1 a 1/2 šálku mléce
1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka (Salka)
ovoce dle chuti – například jahody, ananas
piškoty (volitelné)
350 ml smetany na šlehání + 1 ztužovač do šlehačky (volitelné na ozdobu)
Kroky:
- Salko ušleháme s pudinkového prášku a mléko do hladké, jednotné hmoty. Necháme několik minut bokem, hmota postupně zhoustne.
- Mezitím si ušleháme ze smetany a ztužovače tuhou šlehačku.
- Připravíme si dezertní sklenice.
- Na dno sklenic uložíme piškoty, krém a kousky ovoce, zatímco sklenice naplníme téměř doplna. Vrch dozdobíme ovocem a lístkem máty.
- Vložíme do lednice vychladit a můžeme podávat. Před podáváním můžete ještě odzdobit vyšlehanou šlehačkou.
Poznámka:
Jednoduchý a osvědčený recept na nepečený dezert, lepší než zmrzlina!