Segedínský guláš recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Kroky:

    1. Maso si nakrájejte na kostičky. Když nebudete mít maso můžete klidně použít slaninu.
    2. V hluboké pánvi nebo hrnci si na slunečnicovém oleji dozlatova připravte maso.
    3. Přidejte cibuli a společně je nechte podusit asi 8 minut.
    4. Mrkev nakrájejte na plátky, vložte ji k masu a vařte dalších 8 minut.
    5. Osolte, opepřete a celé promíchejte.
    6. Rajčata nakrájejte na malé kostičky, přidejte je ke směsi a nechte dusit 5 minut.
    7. Nakrájejte zelí, osolte ho a ručně promíchejte. Chvíli počkejte, až pustí šťávu.
    8. Přidejte ho k masu a zelenině, přikryjte pokličkou a vše poduste 50-60 minut.
    9. Čas od času promíchejte.
    10. Pokud máte rádi petrželku, nasekejte ji a vmíchejte jí do směsi.
    11. Nejčastěji se bigos podává s topinkami z bílého nebo tmavého chleba.
    12. Co se týče pitného režimu, k tomuto jídlu se hodí vodka nebo jiný alkoholický nápoj.
    13. Dobrou chuť!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]