Ingredience:
500 g brambor
250 g kysaného zelí (nebo sladké)
2 klobásy
150 g uzeného bůčku nebo anglické slaniny
1 cibule sůl pepř kmín sádlo dle potřeby
Kroky:
- Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu a klobásu na kousky. Brambory oloupeme a nakrájené na kousky uvaříme se solí a kmínem do měkka.
- Cibulku na kousku sádle opečeme do zlatova. Nakrájené zelí mírně podlijeme A dusíme do měkka. Hotové snadno dosladíme.
- Mezitím opečeme slaninu nebo bůček s klobásou dokřupava. Scezené brambory přidáme k opečenému bůčku a chvíli společně opékáme.
- Nakonec přisypeme zelí a společně prohřejeme. Dochutíme pepřem, případně solí a můžeme podávat. Pokud nemáte kysané zelí, můžete dělat i se sladkou zelím, případně i bez zelí.