Skotský krém: Sladký dezert, který je lehký jako obláček recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

50 dkg hladké mouky
5 dkg másla
5 dkg cukru
2 dl mléka
15 g prášku do pečiva
špetku soli
6 kopcovitých lžic cukru
3 balení vanilkového cukru
10 dkg čokolády na vaření
5 dkg másla

Kroky:

  1. Krém:

    • 6 kopcovitých lžic cukru
    • 3 balení vanilkového cukru

    Na polevu:

    • 10 dkg čokolády na vaření
    • 5 dkg másla
    1. Z hladké mouky, prášku do pečiva, másla, mléka, cukru a špetky soli vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4 části.
    2. Každou část rozválíme na velikost velkého plechu a každý kus pečeme 5 minut na 170°C. Takto upečené pláty opatrně přendáme na pracovní desku aby vychladly.
    3. K žloutkům postupně přidáváme cukr, mléko a mouku, a krém postupně mícháme nad ohněm. Necháme zhoustnout 1-2 minuty a odložíme z ohně.
    4. Následně na pevnou pěnu vyšleháme bílky, které jemně přimícháme do krému. Ještě teplý krém postupně navrstvíme na pláty.
    5. Čokoládu rozpustíme nad párou spolu s máslem a rovnoměrně ji rozetřeme na vrchním plátu. Necháme odstát v chladu, nejlépe přes celou noc.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]