Skvělá zelná příloha podle receptu ze Záhoří

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

500 g kysaného zelí
1 a 1/2 lžíce kr. cukru
1 větší cibuli nakrájenou nadrobno
2 lžíce sádla

Kroky:

  1. Zelí vymačkáme a na pracovní desce nakrájíme nadrobno. My máme doma rádi pořádně kysané zelí, ale podle chuti můžete klidně propláchnout vodou.
  2. Na pánvi se silným dnem rozpustíme cukr.
  3. Když má zlatavou barvu, přidáme sádlo, promícháme a necháme rozpustit.
  4. Když je mast rozehřátá, přidáme cibulku a osmahneme.
  5. Přidáme kysané zelí, chvíli restujeme a potom podlijeme horkou vodou tak, aby voda sahala nad zelí.
  6. Když voda začne vřít, zelí přikryjeme pokličkou a na slabším plameni vaříme, dokud není zelí měkké (cca 30 minut).
  7. Potom pokličku sejmeme a necháme vodu odpařit (ne však úplně, trochu šťávy necháme v zelí, je ještě lepší).
  8. Podáváme s masem podle chuti.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]