Skvělý domácí dort Snickers – sladký zázrak recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

2 sklenice mouky
2 sklenice zakysané smetany
1
5 sklenice cukru
7 vajec
kypřicí prášek
1 plechovka vařeného kondenzovaného mléka
150 g másla
ořechy
rozinky

Kroky:

  1. Na krém:

    • 1 plechovka vařeného kondenzovaného mléka
    • 150 g másla
    • ořechy, rozinky
    1. 7 bílků jsem našlehala se 400 g cukru a vytvarovala jsem jeden korpus o průměru 26 cm (na pečicím papíru jsem si nakreslila kruh o průměru 24 cm, korpus se pak roztekl na 26 cm), a ze zbylého bezé jsem ještě nasušila tyčinky.
    2. Myslím, že korpus ze 4 bílků bude tak akorát (na 1 bílek — 60 g cukru).
    3. Krém: našlehejte 1 plechovku vařeného kondenzovaného mléka a 150 g másla pokojové teploty.
    4. Ořechy: 200 g (nebo podle chuti) pražených arašídů rozdrťte válečkem na ne příliš drobno.
    5. Korpus: můžete použít váš libovolný oblíbený čokoládový korpus.Máte-li suchý korpus, zvlhčete ho cukrovým sirupem nebo kompotovou šťávou.
    6. Tentokrát jsem udělala čokoládovou buchtu (forma 26 cm); je vhodná, protože je vlahá a ne tak „těžká“ jako korpus připravený s vroucí vodou.
    7. Piškot nechte vychladnout a podélně rozkrojte na dvě půlky.
    8. Povrch jedné poloviny natřete polovinou krému a hustě posypte ořechy. Zakryjte korpusem z bezé a také potřete krémem a posypte ořechy.
    9. Navrch položte druhou část korpusu a trochu přitlačte.
    10. Polijte čokoládovou polevou a posypte ořechy.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]