Skvělý rajčatový základ na pizzu, či do polévek bez zavařování na celý rok recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

2 kg rajčat
300 g česneku
50 g soli

Kroky:

  1. Česnek a také rajčata očistíme ze slupky.
  2. Očištěné rajčata nakrájíme na čtvrtiny a rozemeleme v mlýnku na maso spolu s česnekem a solí.
  3. Takto připravenou omáčku plníme do zavařovacích sklenic.
  4. Sklenice a víčka před použitím vysterilizujte, případně můžete použít i mikrovlnku.
  5. Naplněné sklenice uložte na chladnější a tmavé místo v domě, například do sklepa, či spíže.

Poznámka:

Omáčka vám vydrží i rok, protože sůl a česnek je skvělý konzervant.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]