Skvělý vepřový bůček v nálevu s jednoduchou přípravou na 5 minut pro vaše zdraví recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 kg vepřového bůčku
1 l vody
5 bobkových listů
1 hlávka česneku
4 PL soli
pepř
Mletá červená paprika podle chuti

Kroky:

  1. Na každý kilogram bůčku použijte 1 litr vody. Vodu v hrnci postavte ji na plamen, osolte a opepřete.
  2. Zatímco se vaří rosol, připravte si maso. Umyjte ji a pomocí nože z ní odstraňte kůži (volitelné).
  3. Takto čištěný bůček si nakrájejte na menší kousky.
  4. Když se sůl ve vodě roztaje, vložte do ní bůček.
  5. Přikryjte a přiveďte k varu.
  6. Jakmile slanina začne vřít, odstraňte pěnu, stáhněte oheň a vařte přesně 5 minut.
  7. Když se převaří, přidejte k ní prolisovaný česnek.
  8. Přikryjte ji a položte na chladné místo po dobu 12 hodin.

Poznámka:

Takto připravenou slaninu můžete skladovat v mrazničce nebo si z ní dopřát hned na večeři. Slanina je chutná, kůže měkká a vše je připraveno ke konzumaci. Můžete si ji posypat paprikou, pepřem a sušenými bylinkami – výběr je na vás.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]