Sladký zázračný dort z 5 pater a žádné pečení ani vaření recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

25 dkg gaštaového pyré
15 dkg mleté ​​sušenky
10 dkg másla
10 dkg moučkový cukr
kapka rumu nebo rumová aroma
3 bal. vanilkového pudingu bez vaření
8 dl mléka
15 dkg cukru
Vanilkové aroma (volitelné)
20 dkg másla
½ balení piškotů
čerstvé ovoce (ale může být také konzervované) meruňky
broskve a višně
3 dl šlehačky + ztužovače

Kroky:

  1. Krém:

    • 3 bal. vanilkového pudingu bez vaření
    • 8 dl mléka
    • 15 dkg cukru
    • Vanilkové aroma (volitelné)
    • 20 dkg másla
    • ½ balení piškotů
    • čerstvé ovoce (ale může být také konzervované) meruňky, broskve a višně,
    • 3 dl šlehačky + ztužovače
    1. Na spodek formy o průměru 26 cm navrstvíme pečící papír, potřeme máslem a vtlačíme něj směs smíšenou na přípravu těsta.
    2. Dáme do lednice zchladit.
    3. Na těsto stačí jen jednoduše smíchat všechny přísady (máslo by mělo být změklé).
    4. Pudinky vyšleháme s mlékem a potom do nich vmícháme i změklé máslo našlehané s cukrem, přidáme kapku vanilkové aroma.
    5. Vyšleháme i šlehačku se ztužovačem a jdeme vrstvit.
    6. Na základ navrstvíme 1/2 pudinkového krému, piškoty, plátky ovoce, druhou polovina pudinkového krému a šlehačku.
    7. Vrch jsem ozdobila kakaem, který jsem na dort nasypala pomocí šablony.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]