Slané sýrové placky recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

400 g mouky
1 polévkovou lžíci bílého jogurtu
1 čajovou lžičku soli
1 čajovou lžičku jedlé sody
300-400 g mascarpone (nebo i zakysané smetany)
podle chuti bylinky (koriandr
petrželka
kopr)
mast nebo máslo na pečení
200 ml bílého jogurtu
2 stroužky česneku
3 polévkové lžíce nasekaných bylinek (koriandr
petrželka
kopr)

Kroky:

    1. V misce si smícháme bílý jogurt se sodou a necháme pár minut odstát.
    2. Mouku si smícháme se solí a nalijeme jogurt. Vypracujeme hladké elastické těsto.
    3. Těsto dobře vypracujeme a necháme odpočinout asi deset minut přikryté utěrkou.
    4.   Následně si připravíme nádivku. Smícháme si mascarpone, nasekané bylinky a podle chuti sůl. Všechny ingredience se nám musí pěkně spojit.
    5. Rozdělíme si těsto na šest stejných kousků, vytvarujeme z nich palačinky tak aby měl každý kus alespoň deset centimetrů.
    6. Do každé takové palačinky dáme dvě polévkové lžíce náplně. Následně těsto na vrchu zavřeme aby nám nevyšla nádivka.
    7. Tento malý batůžek pak zpět vyválíme na kruh.
    8. Takto připravené palačinky pečeme na suché pánvi z obou stran alespoň tři minuty.
    9. Upečené placky ukládáme na sebe tak, že každou jednu natřeme mastí nebo máslem.
    10. K tomuto koláči se skvělé hodí i česneková omáčka s bylinkami. V misce si smíchejte jogurt, prolisovaný česnek a nasekané bylinky.
    11. Nechte chvíli odležet v chladničce a následně podávejte ke koláči.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]