Smažené řízky v originálním obalu v pivním zelí bez strouhanky recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

4 řízky
2 vejce
100 ml piva
150 g kysaného zelí
polohrubá mouka
hladká mouka
sůl
mletý pepř

Kroky:

    1. Zelí scedíme, pokud je příliš kyselá, tak ji opláchneme a pokrájíme nadrobno.
    2. Rozmícháme vejce s pivem, zelím a přidáme tolik polohrubé mouky, aby vzniklo těstíčko. Podle chuti osolíme.
    3. Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Každý rozkrojíme na poloviny – menší řízky se lépe smaží. Obalíme v hladké mouce, v zelném těstíčkem a na oleji nebo sádle usmažíme dozlatova.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]