Směs do gulášů, omáček i na pizzu, která vám vydrží celý rok bez zavařování i vaření recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

2 kg rajčat
300 g česneku
50 g soli

Kroky:

    1. Česnek očistíme. Rajčata omyjeme, očistíme a nakrájíme na čtvrtky.
    2. Obě přísady umeleme v mlýnku na maso a plníme do sterilizovaných sklenic.
    3. Já jsem si sklenice a víčka vyvařila, ale pokud nemáte čas, dá se sterilizovat i v mikrovlnce.
    4. Sklenice stačí uložit na chladnější místo v domě (já ke skladuji v komoře).
    5. Nemusíte se obávat, že se Vám zkazí, česnek a sůl jsou skvělými konzervanty a vydrží klidně 12 měsíců.
    6. Já mám dokonce i starší sklenice a nic jim není!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]