Ingredience:
2 šálky zavařených třešní bez pecek
650 -700 ml třešňové šťávy
2 bal. vanilkového pudingu
1 vanilkový cukr
1 balení dětských
dlouhých piškotů
850 ml mléka
350 g krupice
500 ml smetany na šlehání a ztužovač
pokud chcete
Cukr dle chuti
Kroky:
- Na mírném plameni začneme zahřívat třešňovou šťávu. Přivedeme k varu. Pak přidáme krupici, třešně a necháme ještě povařit 3-5 minut za stálého míchání. Směs zhoustne.
- Tuto hmotu dáme na plech s vyššími okraji.
- Na třešňovou hmotu naskládáme piškoty. Z mléka, cukru a pudinkového prášku si uvaříme klasickým způsobem pudink. Zatímco je pudink horký, přelijeme jím piškoty. Necháme vychladnout.
- Ze smetany si ušleháme šlehačku a v bohaté vrstvě ji dáme navrch. A máme hotovo.
- Dezert uložíme do lednice a necháme pořádně vychladit