Snadná cikánská pečeně na jednom pekáči recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

4-5 stroužků česneku
200 g zakysané smetany
sůl
chilli
pepř
petrželku dle chuti

Kroky:

    1. Maso si naporcujeme a naložíme v marinádě z gyros koření, medu, oleje a piva ještě den před pečením, aby se spojily chutě.
    2. Pekáč si potřeme tenkou vrstvou oleje nebo másla, a naskládáme na něj polovinu brambor nakrájených na plátky. Na plechu je osolíme, opepříme.
    3. Na to naskládáme polovinu množství cibule nakrájené na kolečka. Slaninu si nakrájíme na menší kostky a rozsypeme ji mezi brambory a cibuli.
    4. Na závěr přidáme marinované maso.
    5. Celý postup vrstvení opakujeme ještě jednou.
    6. Pekáč zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů na cca 50-60 minut.
    7. Mezitím si připravíme smetanovou omáčku. Kysanou smetanu smícháme s prolisovaným česnekem a přidáme libovolné koření.
    8. Před koncem pečení vyjmeme pekáč z trouby a odstraníme alobal.
    9. Na vrch vylijeme smetanovou omáčku a bez alobalu dáme opět do trouby při stejné teplotě dokud smetana nezačne hnědnout.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]