Šneci s česnekovým a bylinkovým máslem recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

400 gramů mouky
droždí
trochu cukru
4 stroužky česneku
250 ml mléka
1/2 lžičky soli
50 gramů másla
2 lžíce rostlinného oleje
bylinky
1 žloutek na potření

Kroky:

    1. Nejdříve smíchejte droždí s prosátou moukou, přidejte teplé mléko, sůl, cukr a rostlinný olej. Vymíchejte těsto a překryjte ho utěrkou. Dejte ho na teplé místo v kuchyni a počkejte přibližně 30 minut, dokud vykyne.
    2. Když je těsto krásně vykynuté, víte, že je vhodné na přípravu. V misce si smíchejte bylinky, přetištěny stroužky česneku a změklé máslo.
    3. Z těsta vyválejte menší kroužky, přičemž na vrch přidejte lžičku bylinkově česnekové náplně. Kroužky přeložte tak, jak je to zobrazeno na obrázku, případně si můžete připravit i nádivkou naplněnou rolku, kterou nakrájíte na menší kousky.
    4. Kroužky vložte do košíčků na muffiny a můžete je ještě nechat pár minut kynout pod utěrkou. Na závěr je potřete jedním žloutkem a můžete je dát péct do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia. Šneci pečte 20 až 25 minut.

    5. Skvělá alternativa česnekového chlebu! Pokud nespotřebujete celé těsto, nevadí. V chladničce vám vydrží i 5 dní a čerstvé česnekové šneky můžete mít na stole v podstatě kdykoliv na ně dostanete chuť. A co náplň? Klidně si udělejte i směs se šunkou nebo slaninou. Fantazii se meze nekladou. Dobrou chuť.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]