Špagety Carbonara pravý Italský recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

špagety (1 balíček)
250 ml smetany s nejvyšším obsahem tuku
4 žloutky
slaninu s velkým podílem masa
parmezán
pepř
sůl

Kroky:

  1. V hrnci si nejprve dáme ohřát vodu na špagety.
  2. Mezitím si připravíme suroviny.
  3. Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
  4. Parmazán si nastrouháme na struhadle najemno. Tímto voňavým sýrem opravdu nešetříme, já jsem ho spotřebovala skoro celý.
  5. Nastrouhaný ho dáme do větší misky.
  6. Slaninu si nejprve nakrájíme na menší kousky.
  7. Pak ji osmažíme v pánvi.
  8. Do pánve k slanině přilijeme smetanu a necháme zahřát na malém ohni. Smetana nesmí vřít.
  9. K parmezánu přilijeme 4 žloutky a smícháme na kaši. Pokud je kaše příliš hustá, můžeme ještě přidat žloutek.
  10. Následně přilijeme pár lžic vody ze špaget.
  11. Mícháme dokud nám nevznikne řidší hmota.
  12. Osolíme ji a opepříme.
  13. Za stálého míchání tuto hmotu přilijeme ke smetaně se slaninou a celé to necháme ještě ohřát.
  14. Uvařené špagety si dáme do velké misky a zalijeme je omáčkou.
  15. Zamícháme a podáváme.
  16. Na vrch ještě můžete nastrouhat parmazán a ozdobíme natí nebo bazalkou.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]