Špagety před výplatou hotové za 10 minut s božskou omáčkou recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 balení kvalitních těstovin
2 lžíce extra panenského olivového oleje
3 stroužky česneku
200 ml smetany ke šlehání
200 ml kuřecího vývaru
200 g parmezánu
2 lžíce nasekané petrželky
Sůl a pepř

Kroky:

  1. Stejně jako jakýkoliv jiný recept na špagety, i tento je třeba začít omáčkou. To proto, aby byla připravena a těstoviny se s ní mohly jenom smíchat. Základem je olej, na kterém budete pomalu opékat nakrájené stroužky česneku. Potom přidejte také nakrájenou petrželku a smetanu, kterou prohřejete. Pánev dáte stranou a pustíte se do přípravy těstovin.
  2. Jelikož existuje celá řada druhů a výrobců, doporučujeme se podívat na obal a vařit podle návodu. Pozor na správná čas. Těstoviny by měly být takzvaně al dente. Tedy na skus. Jakmile jsou hotové, můžete je přecedit a vhodit je do připravené omáčky.
  3. Omáčku spolu s těstovinami začněte postupně zahřívat. Po nasypání těstovin dojde k tomu, že začnou výrazně sáknout smetanu a vodu. Proto přidejte poslední ingredienci v podobě kuřecího vývaru. Dále chvíli povařte, aby se propojily chutě a vše dostalo požadovanou konzistenci, která by neměla být ani řídká, ani příliš hustá. V tu chvíli je váš recept na špagety u konce. Těstoviny naservírujte, posypte je parmezánem a můžete ochutnat. V případě potřeby dosolte nebo opepřete.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]