Speciální pochoutka z rajčat, cibule a výborného nálevu recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

15 ks větších rajčat
15 ks cibule
2-3 hlávky česneku
2 lžíce octa
2 lžíce třtinového cukru
2 lžíce soli
1 lžíci oleje
2-3 bobkové listy
1-2 hřebíčky
6-7 kousků pepře

Kroky:

  1. Na nálev (na 1 l vody):

    • 2 lžíce octa
    • 2 lžíce třtinového cukru
    • 2 lžíce sol
    • 1 lžíci oleje
    • 2-3 bobkové listy
    • 1-2 hřebíčky
    • 6-7 kousků pepře
    1. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka, stejně nakrájíme i cibuli a česnek.
    2. Zeleninu vrstvíme do sklenic – vrstvu rajčat, pár kusů česneku a vrstvu cibule.
    3. Takto pokračujeme, dokud nenaplníte sklenice asi 1 cm od horního okraje.
    4. Do hrnce nalijeme vodu a dáme na plamen.
    5. Když voda sevře, přidáme ostatní přísady a když se cukr rozpustí, pak, ještě horkou tekutinu nalijeme na zeleninu tak, aby sahala nad ni. Sklenice zavřeme a sterilujeme 10 minut – stačí jen tolik, aby chytila víčka.
    6. Vyjmeme z vody, obrátíme dnem vzhůru a necháme zcela vychladnout.
    7. Druhý den si už můžeme pochutnávat.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]