Stačí 1 lžička a už nemusíte přidávat žádnou chemii: Domácí koření do polévek, omáček i pod maso!

Tomáš , 16. 12. 2024

Toto univerzální domácí koření je skvělým doplňkem pro vaše pokrmy. Přidejte ho do brambor, omáček, k masu nebo kamkoliv, kde chcete zvýraznit chuť. Stačí jedna lžička a jídlo získá bohatou chuť díky kombinaci cibule, česneku a bylinek. Díky soli vydrží koření dlouhou dobu, a tak ho můžete mít vždy po ruce v lednici.

Ingredience:

3 kg cibule
400 g oloupaného česneku
1 balíček petrželky (svazek)
600 g soli
4 ks bobkového listu

Kroky:

  1. Mixování: V mixéru rozmixujte cibuli a česnek. Mixujte postupně po menších částech, aby se vše vešlo do nádoby.
  2. Bylinky: Přidejte bobkové listy a petrželku do směsi.
  3. Odstranění přebytečné šťávy: Rozmixovanou směs vložte do utěrky a důkladně vymačkejte přebytečnou šťávu, aby byla pasta pevnější.
  4. Solení: Do výsledné pasty přidejte sůl a dobře promíchejte.
  5. Skladování: Směs navrstvěte do čistých sklenic a uzavřete. Díky soli koření vydrží dlouho, pokud ho budete skladovat v lednici.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]