Starý chléb ve vajíčku se zakysanou smetanu za půl hodinu hotový recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

3 vejce uvařená natvrdo
Pikantní salám (cca 70 g)
Šunku (cca 100 g)
Slaninu (cca 100 g)
1 červenou cibuli nakrájenou
200 g sýra (můžeme použít různé druhy sýra)
Rajčata
papriku
kečup 
Zakysaná smetana a hořčice (může být jen zakysaná smetana)
strouhaný sýr
rozpuštěné máslo
Petrželku nebo zelenou cibulku

Kroky:

  1. Na potírání:

    • Zakysaná smetana a hořčice (může být jen zakysaná smetana)

    Na vrch:

    • strouhaný sýr
    • rozpuštěné máslo
    • Petrželku nebo zelenou cibulku
    1. Na povrchu chleba uděláme hluboké zářezy příčně i podélně tak, abychom ho zcela nepřeřeřali.


    2. Nyní do zářezů natřeme směs zakysané smetany a hořčice a naplníme přísady, které jsme si přichystali – můžete požít cokoliv, co máte po ruce.
    3. Neváhejte přidat i plátky zeleniny (rajčata, papriku ..).
    4. Chlebíček přendáme do zapékací mísy vystlané pečícím papírem.
    5. Povrch potřeme máslem, posypeme sýrem – můžeme přidat i zelené bylinky.

    6. Přikryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 15-20 minut.
    7. Pak alobal sejmeme a necháme ještě 10-15 minut zapéct.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]