Ingredience:
3 kg vepřového masa
1.5 kg hovězího masa
3 česneky
2 lžíce červené papriky
1 lžíce červeného pepře
1 lžička pálivé červené papriky
1 lžička mletého pepře
60 až 70 g hrubé soli (podle potřeby)
vepřová střeva
Kroky:
- Důkladně Očistíme a důkladně omyjeme střevo, abychom zabránili jeho přerušení. Vmícháme jednu lžíci soli do 300 ml vody. Maso nakrájíme na malé kousky, Opražíme na pánvi a nameleme. Do drceného masa přidáme drcený česnek, sůl, pepř, trochu slané vody a další koření.
- Pokud je smažené maso suché, můžeme přidat trochu slaniny, abychom získali salámovou klobásu. Prohněteme směs na klobásu rukama tak, aby koření dobře ochutilo maso. Maso necháme přes noc stát v chladničce.
- Jedná se o velmi jednoduchou operaci. Při nakládání střev dbejte na to, aby se nedostal do střeva vzduchu a náplň se rozmístila rovnoměrně, klobásy by měly být ne příliš měkké nebo příliš tvrdé, protože se při pečení změní konzistence.
- Naplníme každé střevo namletou směsí masa. Při pečení se ujistěte, že teplota nepřesahuje 80 stupňů, protože klobásy vysuší a nebudou šťavnaté.