Ingredience:
Řízky krkovice nebo vepřové
1 kostka bujónu (masoxu)
0,5 l vody
strouhanka
2 vejce (trochu do nich můžete přidat pálivé papriky)
hladká mouka
sůl
olej
Maďarská klobáska, slaninka, máslo
Kroky:
- Řízky naklepeme, osolíme a obalíme je naopak – nejdříve do masíčka vklepeme strouhanku, pak obalíme v rozšlehaném vajíčku a nakonec v mouce a osmažíme je zprudka na oleji.
- Hned je dáme do pekáče, zalijeme vývarem z bujónu (voda, bujón, pokud máte vývar samozřejmě použijte ten) a na každý řízek dáme plátek másla , anglickou slaninu a mezi plátky i kolečka klobásky.
- Pečeme asi 30-40 minut, aby řízky nasákly vývar.
- Když jsou řízky měkké, přendáme je do čistého pekáče, přikryjeme alobalem a necháme ještě chvíli dojít.Řízky jsou šťavnaté, měkoučké a hlavně vynikající. Když řízky vybereme z vývaru, můžeme je klidně uložit i na předvařené brambory, nebo dokonce leče (odzkoušeno a je to výborné).
- Potom dejte jednoduše ještě péct do trouby, a za pár minut můžete hodovat.Vývar, který z masíčka zůstane můžete použít na brambory nebo rýži.Dobrou chuť.