Ingredience:
500 g mletého masa (smícháme vepřové a hovězí maso)
3 vařená vejce
1 cibulka cibule
3 polévkové lžíce brambor brambor
strouhaný sýr omáčka: sýr majonéza
3 až 4 lžíce mléka
petržel
sůl
koření.
Kroky:
- Mleté maso ochutíme solí a pepřem.
- Na pracovní desku umístěte hliníkovou fólii a mleté maso vyhladíme.
- Uložíme nakrájenou cibuli, strouhaný brambor a vařená vejce.
- Pak opatrně srolujeme.
- Fólii na obou koncích srolujeme.
- Vložte do suchého plechu a pečte při 200 stupních v předehřáté troubě asi 45 minut.
- Mezitím připravte omáčku.
- Nastrouhaný sýr smícháme s majonézou a přidejte mléko.
- Zelenou nať nakrájejte na malé kousky.
- Vyjměte z trouby, otevřete fólii a nalijte omáčku na maso, posypeme natí a dáme zpět do trouby – pečeme po dobu dalších 15 minut.
- Necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.