Tatarská omáčka jako z restaurace bez vajec recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

2 uvařená vajíčka
2 dcl mléka
2-3 kyselé okurky
1 cibuli
1 čl hořčice
1 čl octa
špetku soli
špetku cukru
špetku mletého koření na dochucení
olej (podle toho
jakou hustou tatarkou chceme)

Kroky:

  1. Nejdříve si uvaříme vajíčka natvrdo.
  2. Okurku a cibuli nakrájíme na drobno.
  3. Všechny suroviny kromě oleje dáme do mixéru a rozmixujeme na kaši.
  4. Dochucujeme až na závěr.
  5. Během mixování přidáváme postupně po trošce olej.
  6. Množství zvolíme podle toho, jakou hustou tatarskou omáčku chceme.
  7. Pokud v receptu vynecháte cibuli a okurku, vznikne vám klasická majonéza

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]