Tento recept na palačinky mám z jedné nóbl restaurace: Jsou krásně nadýchané a jemné jako pavučinka – jinak už je nedělám!

Tomáš , 16. 12. 2024

Pokud hledáte recept na palačinky, které jsou krásně nadýchané a jemné, jste na správném místě! Tento recept pochází z jedné nóbl restaurace a nabízí skvělou alternativu bez mléka. Stačí dodržet několik tipů a už nikdy nebudete chtít dělat palačinky jinak!

Ingredience:

500 g kefíru
2 hrnky polohrubé mouky
2 vejce (rozdělené na bílky a žloutky)
špetka soli
Cukr dle chuti
1 lžička sody
Rostlinný olej (na smažení)

Kroky:

  1. Příprava těsta: Bílky ušlehejte na sníh. Žloutky smíchejte s ostatními přísadami: kefírem, polohrubou moukou, solí, cukrem a sodou. Důležité: Nepřehánějte to s mícháním! Stačí, aby sypké přísady nasály tekutinu a vznikla jednotná hmota. Čím déle mícháte, tím více lepek v mouce tvrdne, což způsobí tuhost palačinek.
  2. Vmíchání sněhu: Nakonec jemně vmíchejte ušlehaný sníh z bílků do těsta. Tímto krokem palačinky získají nadýchanost.
  3. Smažení palačinek: Na pánvi stačí potřít dno trochou rostlinného oleje, nemusíte to přehánět. Na pánvi smažte palačinky z obou stran do zlatova.
  4. Servírování: Palačinky podávejte teplé, můžete je posypat cukrem, ozdobit ovocem nebo podávat s oblíbeným džemem.

Poznámka:

Tento recept na palačinky z kefíru je jednoduchý a přitom velmi efektivní. Užijte si jejich nadýchanost a jemnost! Dobrou chuť!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]