Tento recept se u nás dědí z generace na generaci: Toto jsou ty nejlepší plněné papriky v rajčatové omáčce, jaké jsem kdy jedla!

Tomáš , 16. 12. 2024

Tento recept na plněné papriky je opravdovým pokladem v naší rodině. Připravovaly ho už naše babičky a stále je stejně oblíbený. Kombinace šťavnaté masové nádivky, lahodné rajčatové omáčky a jemně zahuštěné jíšky je prostě nepřekonatelná. Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, že se stane vaším oblíbeným!

Ingredience:

Masová nádivka:
5 vyčištěných paprik
500 g mletého vepřového masa
100 g uvařené rýže
3 stroužky česneku
3 vejce
1 nadrobno nasekaná cibule
1 lžička soli
pepř podle chuti
Rajčatová omáčka:
1 a 1/2 lžíce krystalového cukru
1 a 1/2 lžičky soli
6 lžic domácího kečupu
300 g rajčatového protlaku
1 a 1/2 l vody
2-3 ks bobkového listu
3 kuličky pepře
2 kuličky nového koření
Jíška:
4 lžíce oleje
2,5 lžíce polohrubé mouky
200 ml vody
1 lžíce sladké červené papriky

Kroky:

  1. Příprava masové nádivky: V míse smícháme mleté maso, uvařenou rýži, česnek, cibuli, vejce, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme, aby se vytvořila jednotná směs.
  2. Plnění paprik: Papriky naplníme připravenou masovou směsí. Pokud vám zbyde trochu náplně, můžete z ní vytvarovat masové kuličky.
  3. Vaření paprik: Ve velkém hrnci přivedeme k varu 1 a 1/2 litru vody s cukrem, solí, pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Jakmile voda začne vařit, vložíme do ní plněné papriky. Po 15 minutách přidáme i masové kuličky.
  4. Rajčatová omáčka: Do vroucí vody přidáme rajčatový protlak smíchaný s kečupem a necháme vše vařit dalších 15-20 minut.
  5. Příprava jíšky: Na pánvi rozpálíme olej a přidáme mouku. Za stálého míchání mouku osmahneme dozlatova, poté přidáme sladkou papriku, promícháme a směs zalijeme studenou vodou. Necháme převařit a mícháme, aby se nevytvořily hrudky.
  6. Dokončení omáčky: Z hrnce vyjmeme papriky a masové kuličky (stejně jako bobkový list a koření). Do omáčky přidáme připravenou jíšku, vše důkladně promícháme a necháme povařit. Pokud chcete mít omáčku jemnější, můžete ji rozmixovat.
  7. Podávání: Papriky a masové kuličky vrátíme zpět do hotové omáčky a podáváme s oblíbenou přílohou, například s bramborovou kaší nebo chlebem.

Poznámka:

Tento tradiční recept na plněné papriky je opravdovou lahůdkou, kterou si zamilujete nejen vy, ale i celá vaše rodina! Zkuste je a sdílejte tento recept s přáteli!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]