Připravte si jedinečný předkrm inspirovaný rokem Vepře, který se stane ozdobou vašeho novoročního stolu. Tento jednoduchý a chutný recept na jednoporcové košíčky potěší nejen oči, ale i chuťové pohárky.
Ingredience:
Pečené košíčky (hotové)
2 vejce
2-3 lžíce majonézy
100 g salámu
100 g sýra (strouhaného)
1 stroužek česneku
Černé olivy (na oči)
Kroky:
- Příprava krému V míse smíchejte strouhaný sýr, prolisovaný česnek a majonézu. Promíchejte všechny ingredience a nechte uležet, aby se chutě spojily.
- Příprava salámu Nakrájejte salám na kolečka. Z některých koleček vyřezávejte dekorace: čepice na hlavu prasete, nos, uši a ocas. Zbytek salámu si schovejte.
- Tvorba očí Z černých oliv vyřízněte malé kousky, které poslouží jako oči prasátka.
- Tvorba prasátek Vytvořte z krému váleček, který bude představovat tělo prasete. Na košíček položte zbytek salámu jako podestýlku a na něj umístěte váleček. Dekorujte: připevněte nos, uši, čepici a oči.
- Chlazení Před podáváním dejte prasátka do lednice, aby se krém zpevnil a dekorace se udržely na svém místě.
Poznámka:
Závěr
Tento slaný předkrm v podobě prasátka je nejen chutný, ale také zábavný a atraktivní pro hosty. Oslavte rok Vepře stylově a užijte si úžasné chvíle se svými blízkými. Dobrou chuť!