Těsto na pizzu jaké nemá konkurenci, úžasné jako z Itálie recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

400 g pšeničné mouky
0.5 lžičky soli
8 g sušeného droždí
1 lžíce cukru
2.5 lžíce olivového oleje
220 ml vody
trošku mouky a tuku pro přípravu těsta

Kroky:

    1. Mouku smíchejte se solí a pak ji dejte na vál nebo do misky. Vytvořte malý důlek uprostřed.
    2. Ve vhodné nádobě rozpusťte kvasnice a cukr v teplé vodě a nalijte do důlku v mouce.
    3. Začněte od středu těsto promíchávat rukama nebo lžící, postupně přidávejte mouku z okrajů. Pak přidejte dvě polévkové lžíce olivového oleje.
    4. Po dobu 5 minut zpracovávejte těsto ručně na vále tak, aby bylo hladké a pružné. Odložte těsto do misky.
    5. Vymažte stěny a spodní část mísy tenkou vrstvou olivového oleje, pak do ní vložte těsto a zakryjte kuchyňskou utěrkou nebo potravinářskou fólií.
    6. Těsto nechte kynout při pokojové teplotě půl hodiny. Těsto by mělo vykynout zhruba na dvojnásobek.
    7. Rozdělte těsto na 2 stejné části, rozválejte je na tenkou vrstvu a navrch dejte vhodnou náplň.
    8. Zvolte náplň podle vašeho uvážení. Na potření vrstvy těsta použijte jako omáčku rajčata nebo majonézu. Salám nakrájejte na velmi tenké plátky nebo kostky.
    9. Tvrdý sýr nastrouhejte. Přidejte své oblíbené koření, čerstvé bylinky: kopr, petržel nebo bazalku.

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]