Toto je důvod, proč moje babička z každého vysušeného těsta vyrobí mistrovské dílo! Konečně mi prozradila své tajemství!

Tomáš , 16. 12. 2024

Moje babička umí z každého vysušeného těsta udělat lahodný zákusek, který potěší každého. Tajemství tohoto receptu pochází až z Jižní Ameriky, kde je tento dezert nesmírně oblíbený. Ať už je původ odkudkoliv, jedno je jisté – jeho jednoduchost a chuť vás naprosto okouzlí. Vyzkoušejte tento recept a určitě nebudete litovat!

Ingredience:

5 vajec
200 g krystalového cukru
160 g polohrubé mouky
1 balíček vanilkového cukru
20 g másla
200 ml kondenzovaného mléka
400 g sušeného mléka
275 ml smetany
2 PL moučkového cukru
3 PL kondenzovaného mléka

Kroky:

  1. 1. Příprava těsta: Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte se 100 g krystalového cukru do pevného sněhu. Ve druhé misce vyšlehejte žloutky se zbývajícími 100 g krystalového cukru. Postupně přidávejte mouku a vanilkový cukr, stále šlehejte. Následně jemně přimíchejte vyšlehané bílky do těsta.
  2. 2. Pečení: Plech vymažte máslem a vysypte moukou. Vylijte těsto na plech a pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 20-25 minut, dokud těsto nezíská zlatavou barvu. Pokud je uvnitř syrové, prodlužte dobu pečení o pár minut.
  3. 3. Příprava krému: Mezitím si připravte krém. Smíchejte 200 ml kondenzovaného mléka, 400 g sušeného mléka a 200 ml smetany a vše vyšlehejte, až získáte přibližně 800 g tužšího krému. V další misce si vyšlehejte 75 ml smetany se 3 lžícemi kondenzovaného mléka a práškovým cukrem.
  4. 4. Dokončení: Po upečení nechte těsto lehce vychladnout a vidličkou ho důkladně propíchejte, aby krém dobře prosákl. Poté na těsto nalijte připravený krém, zakryjte plech alobalem a nechte dezert ztuhnout přes noc v chladničce.
  5. 5. Servírování: Před podáváním nakrájejte na kostičky a podávejte s čerstvým ovocem a neslazenou šlehačkou. Dezert bude fantastický!

Poznámka:

Tento exotický dezert vás překvapí svou jednoduchostí a úžasnou chutí. Užijte si ho s rodinou! Dobrou chuť!

Jak si vyrobit domácí mozzarellu

14. 07. 2024 Tomáš

Chcete si vyzkoušet výrobu sýra přímo u vás doma? S tímto receptem na domácí mozzarellu to zvládnete snadno! Stačí několik […]

Sladké švestkové knedlíky

14. 07. 2024 Tomáš

Sladké švestkové knedlíky jsou oblíbenou tradiční pochoutkou, která spojuje jemnou chuť bramborového těsta s lahodnými švestkami. Tento klasický recept je […]

Tvarohový strouhaný koláč

14. 07. 2024 Tomáš

Tvarohový strouhaný koláč je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už k odpolední kávě, rodinné oslavě nebo jen tak na […]